Galleri

marco-ice.jpg 1071.jpg 142a.jpg postlador-2 dsc_2248r dsc_0698-red2_

Arkivet

Klubbmöte onsdag 7/10, inlämning till KM och bildvisning.

Nu på onsdag så är det dags för inlämning av bilder till årets kollektionstävling.  En kollektion ska bestå av 3-5 bilder och man kan delta med en kollektion per klass. Och dom olika klasserna är monokrom, färg och projektion.

Vi ska även försöka ha lite bildvisning,  men då inga har anmält intresse för bildvisning så är alla välkomna att delta med några bilder om ni vill.  Så hjälpa oss med att fylla kvällen med bilder!

Så varmt välkomna på onsdag klockan 19.

//styrelsen.

VEM TAR BÄSTA BILDEN?

DSC_0211-Version-2-2014-02-24-resizeVar med och fotografera på tema Kulturkalaset 9-21 oktober
Tävlingen håller på alla dagar under kalaset och är öppen för alla som tycker att det är roligt att fotografera.
Vinnaren får sin bild publicerad i den kommande fotoboken 365 dagar i Kristinehamns kommun, samt får fotoboken när den blir klar i början av 2016.
De 20 bästa bilderna kommer att ställas ut på Kristinehamns bibliotek under november.
Skicka dina bilder, max 3 stycken, till: tavling@krifo.nu senast 23 oktober med ditt namn och bildtitel i filnamnet.

Mailrubrik: ”Kulturkalaset”. Mailtext: Ditt namn, emailadress, bilddatum samt vad bilderna handlar om och var de är tagna.

Läs mer om övriga händelser på kulturkalaset på http://www.visitvarmland.se/sv/evenemang/kulturkalaset-kristinehamn-2015-21440

Medlemsmöte Onsdagen den 16/9 kl. 19

Nu på Onsdag så är det inlämning av bilder till vår kalender, som är en viktig del i klubbens ekonomi. Eftersom vi har fått in många bra o fina bilder under året med fotoboken, så koncentrerar vi oss på bilder för September-December, men så klart är ju även bilder för övriga månader välkomna att lämnas in.
Bilderna ska vara liggande, vara högupplösta och tagna inom kommunen. Gärna märkta med månad, fotograf och bildtitel för att underlätta arbetet vid inläggning i klubbdatorn.

Vi ska även passa på att ha lite bilddiskussion, så se gärna till att ha med lite bilder för diskussions underlag. Både digitala och pappersbilder är välkomna.

Passar även på att påminna om årets klubbmästerskap i kollektionstävling som ska lämnas in på första mötet i Oktober, då en kollektion på 3-5 bilder kan lämnas in i klasserna färg, monokrom och digitalt för medverkan i klubbmästerskapet.

Väl mött klockan 19:00
//Styrelsen.

Studiecirkel i kamerateknik

Studiecirkel i kamerateknik.
Du som har intresse av att lära dig mer om din kamera, inställningar, tid/bländare, ISO, vitbalans, m m är välkommen att anmäla dig till en studiecirkel. Vi skall helt enkelt gå igenom kamerans funktioner och hur det påverkar bilden och hur du själv kan ställa in kameran. Studiecirkeln kör vi ihop med Studiefrämjandet. Deltagande endast för medlemmar i Kristinehamns Fotoklubb. Deltagandet är kostnadsfritt med reservation för en billigare kursbok. Räkna med 4-5 kvällar à 3 timmar. Vi kommer att vara i vår klubblokal. Start i slutet av denna månad. Närmare kursplan kommer.
Frågor om studiecirkeln kan du ställa här på denna tråd eller till undertecknad.
Anmälan om deltagande gör du direkt på Studiefrämjandets hemsida:

http://www.studieframjandet.se/Kurs/kristinehamn/MEDLEMMAR-i-KRIFO-kamerateknik/420987/

Med vänlig hälsning
Bengt Salander

Onsdagen den 2:a september kl. 19, redovisning av årets Fotomaraton.

På Onsdag kväll redovisas i klubblokalen resultatet från årets fotomaraton under Fastingen. Även om alla inte kunde vara med, kom gärna och titta på resultatet. Tycker du likadant som juryn?Kort info om två av våra främsta utmaningar/inkomstkällor, dvs Kalendern och Fotoboken. Fika i mellanakten. Då det ofta , enligt många, blir för sent på våra träffar ska vi försöka sluta vid 9. Intill dess blir det bildvisning med bilddiskussioner. Därefter fortsätter diskussionerna för de hugade.

Välkommen /Styrelsen

DSC_0080

Onsdag 26aug kl 19.00, Inlämning till Höstsalongen.

Välkomna med dina bilder till höstsalongen.
Den pågår hela september.
På Onsdagen den 26 augusti klockan 19 så lämnar vi in bilder och monterar dom i passepartoer eller motsvarande.
Var beredd att montera själv. 20×30 el 30×45. Egna eller klubbens passepartoer/motsvarande.
Hängs på fredag 28aug. Vernissage tis 1 sept på biblioteket.
DSC_0228 - 2014-09-01 at 11-24-46

Uppstartsträff 19 Aug kl 18:00

Då börjar sommaren lida mot sitt slut, och det är dags för höstens aktiviteter i föreningen. Vi börjar traditionsenligt med en liten utflykt, med lite fika o andra roliga aktiviteter.

Årets utflyktsmål går till Nässundets station, vi kommer att samlas vid Coop forum vid 17:40 för samåkning till Nässundet,  så att även dom som inte har bil ska ha möjlighet att följa med.
Och vi drar väl igång runt klockan 18 i Nässundet. Vi kommer att fika i stationshuset runt 19-tiden, och ryktet säger att bullarna ska vara stora o goda, kommer även finnas möjlighet för dom som inte vill ha bullar att köpa smörgås istället.

Personalen på Nässundet behöver veta ungefär hur många som kommer, Så därför kommer vi ha en föranmälan för dom som tänker komma.
De som tänker kommer kontaktar Birgitta, antingen på telefon 070-5256017, eller E-post birgitta.k.ason@telia.com Senast Lördagen den 15 Augusti.

Välkomna alla, både nya o gamla medlemmar.

//Styrelsen.

Oordning i klubblokalen

För några dagar sedan så kom jag ner till vår klubblokal på em. och kände att det luktade bränt men efter lite undersökande så kan jag med all säkerhet konstatera att någon rökt inne i vårt pentry. Bl a så avslöjade askan på vår diskbänk detta. Vidare så låg rullen med bakgrundspapper slängd på ateljégolvet. Fodralet till belysningsstativ på golvet. Kan efter en lång period konstatera att ordningssinne verkar saknas totalt hos en del medlemmar i klubben. Gäller även styrelsen som har en väldig förmåga och lämna kvar papper mm efter möten. Varför är det så svårt att städa efter sig? Vem har ansvar för städning. Enkelt svar, DU! Upptäcker du oordning och skräp ´fixas av den som upptäcker det. Väldigt enkelt. Finns ingen förutom vi medlemmar som kan hålla ordning i vår lokal. När det gäller rökningen så får detta inte ske i lokalen. Ingen ursäkt att det kanske regnade ute. Då får hellre den röksugne dö än röka i lokalen. (Men då helst på utsidan). Nu är vi några som skall städa och fixa till lokalen till veckan. Går mig lite emot att städa bort skräp efter andra men vi måste. efter detta hoppas jag att samtliga besökande städar efter sig, sopar och torkar golvet efter sig om det behövs, plockar undan utrustning och skräp, sopar innanför ytterdörren, rapporterar eventuella fel och brister till styrelsen. Och du, är papperskorgen i vårt pentry 35 cm hög, så behöver den inte fylla den till 1 m höjd bara för att du är för slö för att byta plastpåse i den!

Med vänlig hälsning Bengt Salander

Adobe Lightroom, 11/6

Hallå.
Nu på Torsdag, den 11 juni klockan 19. Så är ni välkomna till en liten kväll om Adobe Lightroom.  Lite lättare information för dom som inte har nån koll på vad Lightroom är för något, och vi delar med oss av våra tips o trix kring programmet och dess funktioner.
Har ni en bärbar dator med Lightroom installerat, så tveka inte o ta med det plus lite bilder för att kunna experimentera lite med.

Väl mött på Torsdag.
//Richard o Bengt.

Lr

6 juni Vernissage på Niklasdams Trädgård

Inbjudan till medlemmarna att delta i sommarutställning och vernissagen på Niklasdam

Så här funkar det

Max 2bilder, dig eller papper
30×40 el större
Fritt bildtema
Namn och bildtitel bifogas i filnamnet/pappersbilden
Lämnas/insändes på lokalen/kristinehamns.fk@gmail.com senast må 1juni kl 16.
Urval och beställning av jpg-bilder till Crimson sker omgående
Montering och hängning sker på plats i Niklasdam fre 5 juni kl 10
Vernissage 6 juni kl 12

 

/UtställningsgruppenDSC_0050 - 2014-08-09 at 14-45-53

Vem är Ansluten

  • 0 medlemmar.
  • 5 Gäster.